The brief for this garden was to create a contemporary space that was more user friendly. The existing garden consisted of a small patio and pathway leading to the garage and the rest was laid to lawn, including an area to the side of the house where the shed was located which was not ideal. The clients wanted a larger more usable patio area but one which did not dominate the garden as they also wanted to keep a large lawn and introduce planting borders. The clients also wanted the side shed area to be paved. In response to this we created a contemporary geometric design with clean lines. The original garden also sloped up away from the house so to solve this we created different levels. The patio was at the lower level with a raised lawn and a decking path stepping up towards the garage. The side area was also paved and to hide the shed from view contemporary slotted trellis panels were installed with planting beds in front. The planting scheme was designed to create interest all year using a mix of evergreens and perennials, utilizing different foliage texture and colour with a predominantly white flower palette. The end result was a stylish contemporary garden.

Testimonial

Before:

20140502_121326 20140502_121520 20141026_200255

 

The Design:

20140910_192902 20140910_193003

During:

20141002_145606 20141007_102553

After:

20141026_154610 20141026_154621 20141026_154632 20141026_154646 20141026_154656 20141026_154716 20141026_154742 20141026_154754 20141026_154802 20141026_155115 20141026_155209 20141026_155238 20141027_090314 20141030_141513 20141030_141549 20141030_141625 20141030_142642

After: 18 months after completion

20160607_195128 20160607_194955 20160607_195038 20160607_195054 20160607_195111 20160607_195158