We built this garden for the client from plans produced by a fellow design professional. The property was a newly built house with a large sloping garden laid to lawn. The client wanted to remove the slope to make the garden more user friendly so a design was produced that split the garden into two levels. We excavated the garden accordingly and installed a sleeper retaining wall to establish the two new levels. Different paving areas were then laid in both the top and bottom areas of the garden and a new lawn installed. The final result was a much more usable garden that felt a lot bigger than previously, with a number of seating areas to enjoy the garden at different times of the day and night.

Testimonial

Before:

20140410_131458 20140410_131449 20140410_131519 20140410_131524

During construction:

20140529_083141 20140529_083217 20140531_115635 20140606_172605 20140606_172632

After:

20140625_083300 20140625_083353 20140625_083407 20140625_125147 20140625_125158 20140625_125229 20140625_125246 20140625_125316 20140625_125333 20140625_125348 20140625_125530