The brief for this garden was to create a more welcoming front garden in keeping with the style of the house. Paul produced a formal design using circles within the square plot. The inner circle featured a white rose as the centre piece under planted with tulips and alliums framed by a low box hedge. This was surrounded by a circular brick edged gravel pathway that allowed one to enter and explore the garden. The bricks used were sourced from a reclamation yard and chosen to match the style of the property. On the outside of the pathway was further planting consisting mainly of evergreens to give all year interest and included highly scented plants such as Daphne odora, Mahonia japonica and Carpentaria californica. A lighting scheme was also installed with uplighters highlighting feature plants. The lights were activated by a PIR system as one walked up the garden path to come on for a short period of time as a nice welcome to the property as well as serving as a security feature.

004a (28 May 07)006a (25 August 07)015a (30 March 08)012 (30 March 08)